woensdag 20 april 2011

woensdag 20 april

De eerste dag van de paasvakantie. Die is er niet, maar het voelt wel zo met 6 dagen vrij. En wat een weer. Dus zijn we druk geweest met water geven, nog meer water geven en planten verpotten (de kretenzische eiken staan in een grotere pot!) tuinbonen en peulen planten en nieuw zaaigoed zaaien. Op de tomaten na lijkt alles voorspoedig op te komen en de tomaten geef ik nog een kans. De zwarte tomaten komen op en dat zijn de belangrijkste. Van de andere kunnen we wel stekjes kopen, maar de zwarte moet je met veel mazzel tegen komen.

Die tuinbonen hebben we gewoon langs stokken geplant, achter de koude bak. Maar de peulen hebben we dit jaar heel mooi langs grof gaas gezet. Twee keer de lengte afknippen, vastzetten, stok erdoor en dan aan de waslijn hangen. Het klinkt simpel maar het was nog wel even werk. Nou maar hopen dat het resultaat bevalt. Het ziet er in ieder geval strak uit.
Tari vindt het heerlijk in de kas

Geultje voor de tuinbonen, gaas voor de peulen

Nu nog in bakjes die peulen en nog wat schaduw.

De wilde rucola en de etageui staan er ook goed bij.

zaterdag 9 april 2011

zaterdag 9 april 2011

Een prachtige voorjaarsdag; ruim 13 graden, kraakheldere, droge polaire lucht. Wel wat winderig; in de schaduw ronduit fris. Maar; mooi tuinweer.

Dus vandaag aardig wat gedaan: groenten en bloemen voorgezaaid. Gelukkig het zakje rapunzel teruggevonden en meteen uitgezaaid. Van alles in bakjes gedaan; tomaten en bloemen.
De voortuin werd overwoekerd door andoorn, die we drie jaar geleden zaaiden. Dat spul blijkt flink sterke wortelstokken te maken, dus dat was aardig werk. Maar het is er voor 99% uit. We zagen trouwens dat onze helleborussen een enorme lading zaailingen hebben afgegeven, die nu allemaal blaadjes vertonen. Dat kan leuk worden. :)

De asperge vertoont drie grote groeipunten, dus die hebben we maar weer Yoda-bestendig gemaakt met stokjes en gaas...