maandag 13 april 2009

2e Paasdag, Gevrage afgestoft

Het was stralend weer. De weersvoorspellers hadden van tevoren Goede Vrijdag uitgeroepen tot mooiste dag van dit lange weekend. Daarna zou het wisselvallig worden en vandaag kouder. Nou, dat kan zo geweest zijn voor bepaalde delen van dit land, maar vandaag was het een mooie dag, met zon en af en toe een wolkje. Er was nog wel wat te ruiken van de paasvuren in Duitsland, maar de nevel die de zon gisteren wegdrukte was er nauwelijks meer. En we zouden niet zoveel gaan doen.

Weinig doen is in dit huis tegen dovemansoren gezegd, als het mooi weer en voorjaar is werken we in de tuin. Werken we ook hard in de tuin. De tuinslang werd weer uitgerold, er moest nog een garage schoongemaakt worden. Of een gevrage zoals dat hier heet. Met het aanleggen van het terras was de garage als werkplaats gebruikt en vreselijk stoffig geworden. Bovendien was alles daar aan het eind van het tuinseizoen opgeslagen. Het stond vol en was vies.

Dus hebben we alle bloempotten schoongemaakt en gesorteerd, alle opslagkratten met deksel, alle pootstokken, de fietsen. De werkbank is leeggeruimd en schoongemaakt, cement en zand gesorteerd, de kasten en planken bekeken en gesorteerd. Heerlijk zo’n grote garage met werkbank, maar wel makkelijk als je hem ook kunt gebruiken. Het was gelukkig zo warm dat werken met water alleen maar lekker was, maar ook zwaar. Het resultaat mag er gelukkig zijn; fris, opgeruimd en alles weer goed vindbaar.

Wat we wel zouden doen is peulen planten, en dat is ook gelukt. Vorig jaar zijn we vergeten de druppelslang in de moestuin te plaatsen en dat was jammer. Nu ligt de slang er wel, lekker langs de meeste groente. Ideaal zou zijn als ie nog 2 meter langer was, maar de meeste groente kan nu al makkelijk bedruppeld worden. Toen de peulen in de grond en een paar kleine bakjes met hele vroege sperziebonen (dat is echt te vroeg, eigenlijk vanaf mei zelfs onder glas) en doperwten (Duitse Schalerbsen) gemaakt. Tot slot zijn de 4 witte calendula’s op hun plek gezet, 3 in de driehoekbak, 1 in de oude gieter. Die moet nog voor het huis, maar het was avond en ik was moe. Ben moe, maar wel heeeeeel voldaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten