vrijdag 10 april 2009

Goede Vrijdag

Het was prachtig weer, boven de 20 graden. Dan is het lekker om buiten te zijn, maar ook warm om te werken. Desondanks hebben we toch veel gedaan, nadat de boodschappen gehaald waren. Langs het terras onder het kamerraam lag al grint op een worteldoek, daar hebben we nog maar 2 zakken bijgedaan. Het is bijna hoog genoeg nu, nog 1 zakje en het is prachtig. Het gaat nog wel wat inklinken en de plantjes in de driehoekjes slaan allemaal lekker aan.

Verder hebben we alles opgeruimd van het terras en het paadje naar de regenton, alle stukjes steen zijn in de houten bloembak gelegd die het bijna begeeft. Alle mooie stenen zijn onder de carport tegen de muur gezet. Behalve 2 tegels dan, die zijn we vergeten en staan nog bij de kas. Daarna kon het terras geveegd worden en heeft Johan cement gemaakt voor onder de barbecue. Dat ziet er strak uit nu en het is mooi weer dus het cement droogt lekker snel. Ik heb ondertussen de inhoud van de verplaatste compostbak deels weer terug gestort en deels verspreid onder de frambozen. De plantstokjes van de uien stonden daar ook nog, die zijn nu opgeruimd. Daarna was het laatste paadje toe aan een zak houtsnippers, we kunnen de planten in de moestuin nu overal goed bereiken.

De kas zou een schoonmaakbeurt krijgen, maar daarvoor was het ondertussen te laat en we hadden andere klussen gedaan. Wel zijn de laurier en de abutilon naar buiten gezet, dat kan makkelijk met dit weer. Ook het zaaigoed heeft water gehad, hopelijk begint dat snel te ontkiemen. Hoewel er heel wat langzame kiemers bij zijn als tomaat en thunbergia. De tuinbonen zijn wel klaar om uitgeplant te worden, maar we hebben nog een mooi lang weekend voor de boeg.

Het was een warme, mooie dag in de tuin, wij hebben ervan genoten en de kat ook. Binnenkort maar eens foto's maken bij het verhaal hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten