vrijdag 22 mei 2009

Wieden en zaaien

Vandaag aten we een lekkere soep, tiki massala met yoghurt en koriander. Dat kruid kwam uit onze eigen tuin. Tussen de uien staat een heleboel jonge verse heerlijke koriander. Gelukkig wel, want we waren vergeten vorig jaar zaad te oogsten. Dit jaar willen we een paar planten laten schieten om toch zaad te oogsten, en natuurlijk heel veel koriander te eten in Indische gerechten. Dat is heel lekker, voor deze week staat er korma op het menu met bloemkool, ook lekker Indisch.

Verder wemelt het van het onkruid. Het is groeizaam weer geweest deze maand en de tuin is letterlijk als kool gegroeid. Letterlijk is de broccoli spontaan opgekomen en gaan bloeien, maar ook figuurlijk. Het wordt tijd om er wat onkruid uit te wieden en het pad naar de voordeur weer begaanbaar te maken. Het is ook altijd leuk werk, want dan zie je pas goed hoe je tuin zich ontwikkelt. De akelei bloeit, de pioenroos ook (minimaal 9 bloemen!) en er staat van alles in de knop.

Uit de moestuin oogsten we al regelmatig sla en radijsjes, nou de bonen en peulen nog. En die groeien ook als kool. Als de snuitkevers, slakken, rupsen en andere medegenieters zich nou ook nog gedeisd houden wordt het weer een lang seizoen smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten