zaterdag 10 april 2010

Sla en tomaten

De eerste slaplantjes doen het goed, ze staan sinds pasen in de koude bak in de tuin. De egyptische etageui ernaast doet het ook prima, die is spontaan weer opgekomen. Erachter staat tuinboon, die is voorgetrokken in maart en is op Goede Vrijdag uitgepoot. Heerlijk zo'n beginnetje in de tuin.

De vruchten zijn verplaatst (blauwe bes) weggegeven (witte bes) en heel mooi gesnoeid en opgebonden zijn de braam en alle frambozen. De aardbei spurt de grond uit en vandaag is de kas opgeruimd: ontdaan van oude tomaat en gesneuvelde plantjes. Nu nog een dag zon en wat warmer en dan wordt hij leeggemaakt en uitgesopt. Ook het terras mag ontdaan worden van groene aanslag, maar daar hebben we de Kärcher voor, met nieuw terrasschoonmaakhulpstuk.

Vorige week ben ik (Christina) begonnen met zaaien, 1 bakje met 4 plantjes vroege botersla en 1 bakje met 4 zaadjes rucola. Die laatste komt al mooi op, en 1 van de slaplantjes is ook al boven de grond. Vandaag heb ik nog 4 bakjes gemaakt met 4 zaadjes, allemaal tomaat. Zwarte, rode kers, gele peer en vleestomaat. De lente is losgebarsten en ik werk nou eenmaal liever in de tuin dan in het huis, dus laat het mooie weer maar komen. Oh ja, het is best mooi weer maar nu nog een paar graden warmer aub. Bestelling geplaatst, leverdatum over 1 week? De foto's volgen nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten