dinsdag 30 juni 2009

Lust u nog peultjes?

Er is al wel 2 kilo mooie peultjes geoogst ondertussen en er hangt nog wel meer aan de planten. De tuinbonen zijn binnen, dat was ook bijna 2 kilo. En de fruitoogst is volop begonnen. Elke dag plukken we aardbeien, witte, rode en wilde frambozen en tayberry. Vanmorgen alle witte bessen van de struik gehaald. Heerlijk allemaal, zo vers en zo lekker. En we halen nog steeds heel veel sla uit de tuin, maar we vergeten de radijsjes een beetje.

We hebben ook heel veel kruiden geoogst. De citroentijm heeft het niet overleefd maar is wel geoogst. De andere tijm staat er ook niet zo denderend bij. Verder hebben we munt, oregano, koriander, rozemarijn, marjolein, peterselie en bieslook geoogst. Straks nog wat lavas en selderij voor de soep en dan is de voorraad weer compleet. Dille hebben we nog in zo'n grote hoeveelheid dat we die dit jaar niet hoeven te oogsten.

Het is ook heerlijk weer, eindelijk iets minder benauwd en nog bewolkt. Dat geeft me de kans om de badkamer schoon te maken, terwijl de kat soezelt op het voetenbankje. Haar favoriete plekje buiten als de zon niet zo fel is. Ze ligt ook graag voor de kas en onder de carport op het karton. Daar heeft ze de hele middag liggen slapen gisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten